BRANDER STUCCO
Brander Stucco is een gladde marmerafwerking die ook in een matte variant leverbaar is. Het is watervast en heeft slechts een dunne aanbrenglaag nodig. De matte variant geeft muren een zachte uitstraling, maar is daarentegen minder geschikt voor natte ruimtes.

Het is een decoratieve afwerking om wanden of delen van wanden extra tot hun recht te laten komen. Als omlijsting van een meubelstuk, kast of boven een schouw. Ook in de badkamer of het toilet boven de tegels komen een aantal soorten stucmarmer prima tot hun recht. Stucmarmer kan alleen binnenshuis aangebracht worden,op een gladde sausklare ondergrond, omdat de dikte van stucmarmer slechts 1 mm is.

Er kan ook gekozen worden om ieder laag in verschillende kleuren te maken zodat er een geheel ander kleureffect wordt verkregen. Het is makkelijk schoon te maken met groene zeep omdat het watergedragen is of bad.

Brander Stucco Mat

Als variant op de BRANDER STUCCO is er ook BRANDER STUCCO MAT. Dit is een decoratieve wand afwerking met een levendig schaduweffect waarbij de wanden een zachte uitstraling krijgen en ze van fluweel lijken.

De Brander Stucco mat is in 52 kleuren leverbaar. Van pasteltinten via vrolijke kleuren naar warme aardetinten. Hoe donkerder de kleur hoe groter de dieptewerking en levendiger het schaduweffect wordt. Ook deze is watergedragen en schrobvast, alleen is stucco mat niet bedoelt om toe te passen op ondergronden die door vocht belast worden, zoals de ruimte achter douche of bad.

Kleuren en glans

Door de specifieke applicatiemethode kan het resultaat enigszins afwijken van de referentiestalen. In verband hiermee wordt aanbevolen eerst een proefvlak op te zetten. Geadviseerd wordt geen materiaal van verschillende partijnummers op eenzelfde wandvlak toepassen. (verkrijgbaar in wit en 48 tinten, mat/glanzend)