METAL-STUD
Metal-Stud constructies zijn wanden en plafonds gebaseerd op metalen profielen waarop gipsplaten bevestigd worden.
In de holle ruimte is plaats voor technische installatie (electra / waterleiding / verwarming / afvoer) in combinatie met eventuele isolatiematerialen. Behalve wanden en plafonds kunnen met deze techniek ook koven, kolommen, kasten, nissen etc. worden opgebouwd.

Metal-Stud plafonds

Metal Stud plafonds worden opgebouwd uit een metalen skelet of regelwerk met een beplating van gipskartonplaten. Metal Stud Plafonds verbeteren de brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie van bestaande vloer- en dakconstructies. Daarnaast worden ze door Konali toegepast om de ruwbouwconstructie op een vlakke en decoratieve wijze af te werken.

Vrijdragende Metal Stud plafonds
Het vrijdragende plafond is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde Metal Stud C- en U-profielen waarop een beplating van gipskartonplaten wordt aangebracht. Doordat het skelet volledig vrij van de bovenliggende constructie is gemonteerd, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie. Tevens kan met dit systeem op eenvoudige wijze een verlaagd plafond worden gerealiseerd.

Metal Stud plafond met dubbel systeem
Metal Stud Plafond met dubbel systeem bestaat uit een skelet van een enkele of dubbele laag profielen dat wordt afgewerkt met gipskarton. Dit wordt aan de bovenliggende constructie afgehangen met afhangers. Dit plafondsysteem combineert het voordeel van een optimale geluidsisolatie met dat van een snelle montage.

Metal Stud plafond met enkel systeem
Het direct bevestigde plafond heeft een metalen regelwerk van veerregels met een beplating van gipskartonplaten. Dit plafond wordt voornamelijk toegepast om de ruwbouwconstructie op eenvoudige wijze glad en strak af te werken.

Metal-Stud wanden

Metal stud wanden genoemd zijn toepasbaar op allerlei manieren en vormen. Of het nu gaat om mooie strakke kantoorwanden, functionele scheidingswanden voor geluidsdemping of voor het wegwerken van bekabeling, goten of leidingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze scheidingswanden zijn ontwikkeld om te voldoen aan hoge prestaties tegen zo laag mogelijke kosten. Scheidingswanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.

Speciale plafonds (geluidswerend e/o brandvertragend)

Door gebruik te maken van speciale bevestigingsmiddelen zijn plafonds te realiseren die geluidsoverdracht tot een minimum reduceren. Hierbij hoeft het aangezicht van het plafond niet af te wijken van een basisplafond. Vooral bij bewoning boven een commerciele ruimte gelden strenge eisen m.b.t. de brandvertragende functie van het plafond. Met gebruikmaking van de juiste materialen is een brandvertraging van 60+ minuten te realiseren.

Decoratieve plafonds
Metal-Stud Plafonds met decoratieve toepassingen wijken af van de basisuitvoering. Er kan gekozen worden voor beplating met diverse patronen die behalve een speels en decoratief effect ook nog een extra acoustische functie hebben. Als aanvulling op basis- of decoratieve plafonds is het mogelijk om lichtlijsten aan te brengen voor indirecte verlichting. Als aanvulling op bestaande plafonds is het mogelijk om plafondeilanden te creeeren. Dit wordt vooral bij kookeilanden toegepast maar ook in de detailhandel.

Sanitaire ruimtes/inbouwtoilet/badombouw
Door gebruikmaking van vochtbestendige materialen zijn ook in de ‘natte cellen’ alle voordelen van Metal-Stud Constructies tot te passen. Met een betrekkelijk eenvoudige voorzetwand (tot plafond of halfhoog) is ale techniek (warm/koud water, afvoer, electra) eenvoudig weg te werken zonder te breken of zagen in dragende muren)

Plafond-eilanden
Vrijhangende afzuigkappen, Airconditioning, Verlichting etc… Alles wordt decoratief geintegreerd in een decoratief plafondeiland, desgewenst aangevuld met spotjes of indirect verlichting.